Korona Salgınında Portekiz Golden Visa Güncellemesi

Portekiz’in Yeni Koronavirüs ile Başarılı Mücadelesi ve Portekiz Golden Visa’da Son Durum:

İspanya’nın dörtte bir nüfusuna sahip Portekiz, COVID-19 salgınına karşı çok başarılı bir mücadele vererek, ölüm oranını yüzde üçlerde tutmayı başarmıştır.  Bilindiği gibi aynı dönemde İspanya, İtalya ve İngiltere’de ölüm oranları maalesef yüzde onlara ulaşmıştır.

Portekiz’in pandemiyle mücadeledeki bu başarısı; ülkede tüberküloz aşısının yıllardır uygulanmasına ve hükümetin kısıtlamaları çok hızlı devreye sokarak disiplini elden bırakmamasına bağlanabilir. Tabii ki, Portekiz halkının salgın döneminde yüksek düzeydeki disiplini ölüm oranının düşük tutulmasında çok önemli bir paya sahiptir.

2020 Portekiz Golden Visa (Altın Vize) Uygulamasındaki Değişiklik Planı Askıya Alındı ​​mı?

Portekiz hükümeti, Golden Visa (Altın Vize) yatırımcılarının 2021’den itibaren Lizbon ve Porto merkezinde gayrimenkul alımını engelleme planını, COVID-19 salgını nedeniyle askıya aldığını bildirdi. Bu konjonktürde yakın gelecekte geriye adım atılması beklenmiyor.

Dünyada Yeni Koronavirüs ile mücadele devam ederken, sokağa çıkma kısıtlamalarıyla beraber ailece evlerimizde kalış sürelerimiz uzadı ve bu dönem hepimize hayattaki önceliklerimizi sorgulama fırsatı verdi. Ülkelerarası seyahat kısıtlamalarının devreye girmesiyle ailece hareket özgürlüğümüzün ne kadar değerli olduğunu fark ettik. Salgın krizi, Türkiye’deki potansiyel Golden Visa (Altın Vize) yatırımcılarına, küresel ölçekte başka seçeneklere de sahip olmanın önemini gösterdi.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) Başvurularının Dijitalleştirilmesi

Golden Visa (Altın Vize) programları birçok devlet için adeta sıfır maliyetli sermaye niteliğindedir. Salgını küresel ekonomileri olumsuz etkilemeye devam ederken, Portekiz‘de COVID-19 sonrası Golden Visa (Altın Vize) başvuruları artık elektronik ortamda yapılabilmektedir. Biyometrik görüşme hariç tüm işlemler dijital olarak gerçekleştirilmektedir. Biyometrik görüşmeler 1 Temmuz 2020’ye kadar askıya alınmıştır. Özetle:

Vergi daireleri: Açık
SEF: Açık
Bankalar: Açık
Noterler: Açık

COVID-19 Sonrası Yeni Normal Dönemde Sizlere Nasıl Yardımcı Olabiliriz?

Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğrudan veya dolaylı olarak Korona salgınından etkilendik ve etkilenmeye devam ediyoruz. Tüm planlarımız askıya alınınca hepimiz yaşam biçimimizi ve geleceğimizi sorgular hale geldik.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) kapsamında Türkiye sınırları dışında yatırım yaparak oturum veya vatandaşlık başvurusunda bulunmanın ne kadar büyük ve stresli bir karar olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye ve Avrupa’da uzun bir geçmişe ve deneyime sahip profesyoneller olarak Golden Visa programını sadece Portekiz kapsamında uyguluyoruz. Portekiz Altın Vizesinin sunduğu avantajlı olanaklara ulaşmak için hiçbir hizmet bedeli ödemeden EUPorto danışmanlarıyla ilerleyebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.