2024’de Portekiz’de Oturum İzni Almanın Türleri

Günümüzde pek çok yatırımcı kendisi ve ailesi için Avrupa’da vizesiz seyahat özgürlüğüne kavuşmak amacıyla bir Avrupa Birliği ülkesinde yatırım yapma yoluna gitmektedir. Yatırım yaparak sadece seyahat özgürlüğü değil yatırım yapılan ülkede oturma izni de alınmaktadır.

Ailece Avrupa Birliği oturma izni alınabilecek ülkeler arasında en hafif şartlar sunan ülke Portekiz’dir. Portekiz Avrupa Birliği ülkelerinden biridir. Nüfusu az olması sebebiyle yurtdışından yatırımcı çekmek amacıyla Portekiz’de yapılacak bir yatırım karşılığında yatırımcı ve ailesine oturum izni vermektedir.

Geçici Oturma İzni Nedir?

Geçici oturma izni süreli oturma iznidir. Oturum izni yatırım karşılığında belirli bir yıl sayısı kadar verilir. Geçici oturma izni süresi bittikten sonra vatandaşlığa başvurma hakkı elde edilir. Bu süre bazı ülkelerde daha uzundur. Örneğin İspanya’da vatandaşlık hakkı için 10 yıl süreyle yılda 6 ay İspanya’da yaşama zorunluluğu vardır. Yunanistan da ise vatandaşlık hakkı için 7 yıl gereklidir. Yılın en az 6 ayını Yunanistan’da geçirmek koşulu vardır.

Avrupa Vatandaşlığı Almak İsteyenlerin Rehberi EUPorto

 

Golden Visa ile Portekiz Geçici Oturma İzni Alınabilir mi?

Geçici oturma izni almak için en uygun program Portekiz Golden Visa programıdır. Sadece beş yıllık süreli oturma izni sonrası Portekiz vatandaşlığı başvurusu yapmak mümkündür. Üstelik bu beş yıl boyunca sadece yılda 7 gün Portekiz’de bulunmak yeterlidir. Bu özelliğiyle Portekiz Altın Vize yatırımcıların gözdesidir çünkü kendi ülkesinde düzenini bozmadan, tatil günlerinde Portekiz’de bulunarak Avrupa vatandaşlığı alması mümkündür. Hem yatırımcı hem de ailesi tek bir yatırımla Avrupa vatandaşlığı alabilir, hem de Portekiz’de yaşamak zorunda olmadan. Avrupa vatandaşlığı Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşamanın önünü açar.

Kalıcı Oturma İzni Nedir?

Kalıcı oturma izni süresiz oturum izni almak demektir. Portekiz’de beş yıllık geçici oturum izni ardından istenirse kalıcı oturma izni alınabilir. Böylece o ülkenin vatandaşı olunmaz ancak tüm Avrupa ülkelerine vizesiz seyahat hakkına sahip olunur ve oturum izni alınan ülkede yaşanabilir. Diğer bir deyişle, geçici oturma izni veren Portekiz Golden Visa programı sonrasında Portekiz vatandaşlığı başvurusu yapmak yerine kişi, kalıcı Portekiz oturma izni başvurusu da yapabilir. Kişi tercihine göre ilerleyebilir.

Portekiz’den süresiz oturum izni alan kişi Portekiz’de yaşayabilir, çalışabilir, bir vatandaşı gibi sağlık ve eğitim hizmetlerinden faydalanabilir. Ancak bir vatandaşı gibi seçme ve seçilme hakkına sahip olmaz. Başka bir Avrupa Birliği ülkesinde oturum hakkına sahip olmaz ancak vizesiz seyahat edebilir.

Portekiz vatandaşlığı alan kişi ise Avrupa vatandaşlığı almış bir kişi olarak Avrupa’nın herhangi bir ülkesinde yaşama, çalışma, sağlık ve eğitim gibi haklarından faydalanabilir. Avrupa oturma izni sahibi olmak için Portekiz vatandaşlığı gereklidir.

Beş yıllık Portekiz Golden Visa oturma izni süresi bittikten sonra kişi isterse kalıcı oturma izni veya Portekiz vatandaşlığı alabilir.

Portekiz Vatandaşlığı Nasıl Alınır?

Yatırım Yaparak Portekiz Oturma İzni Alınabilir mi?

Portekiz Golden Visa oturma izni programına dâhil olmak için Portekiz’de yatırım yapma koşulu vardır. Portekiz Altın Vize koşulları ve tutarları dâhilinde fon yatırımı yapmak gereklidir.

Golden Visa Portekiz yatırım tutarları ve koşulları:

  • Net 500.000 Euro tutarında fon yatırımı (Tek bir fon şirketi veya farklı fon şirketlerine dağıtarak alınabilir)
  • Yapılacak fon yatırımı Golden Visa uyumlu olmalıdır. Bunalar banka fonları, açık uçlu fonlar ve kapalı fonlar olabilir.

Sadece Portekiz Golden Visa konusunda uzman EUPorto, doğuştan Portekizli-Türk olması sebebiyle lokal bilgi ve fon piyasası hakimiyetine sahiptir. Portekiz’in en verimli ve güvenli yatırım fonu seçeneklerini sunar. Portekiz Altın Vize kapsamındaki tüm yatırım fonu türlerinden zengin bir portföye sahiptir. Portekiz banka fonları, açık uçlu fonlar ve kapalı uçlu Portekiz yatırım fonlarını güvenle sunar. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden yatırımcının tercih yapmasında destek olur. Golden Visa Portekiz oturum izni alma sürecinde operasyonel kapsamda A’dan Z’ye işlemleri koordine eder. Portekiz vatandaşlığı için fon almak veya Portekiz fon alana oturma izni gibi konulardaki tüm sorulara detaylı yanıtlar ve güncel bilgiler için web sitemizi ziyaret ederek bire bir görüşme formunu doldurabilir veya 0212 302 90 40 no’lu telefonu arayabilirsiniz. Instagram ve facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.