2024’de Yatırımla Vatandaşlık Veren Ülkeler

Portekiz 

Kasım 2012’de başlatılan Portekiz Golden Visa programı, performansına bakıldığında Avrupa’nın en popüler yatırımla vatandaşlık programıdır. Eylül 2023 itibariyle Avrupa Birliği Vatandaşlığı için Türkiye’den Portekiz Golden Visa’ya başvuranların sayısı 613’tür.
Avrupa Vatandaşlığı için Portekiz’de en çok tercih edilen yatırım seçenekleri şunlardır:

  • 500.000 Euro’luk Portekiz banka fonlarına yatırım
  • 500.000 Euro’luk Portekiz açık uçlu fonlara yatırım
  • 500.000 Euro’luk Portekiz kapalı fonlara yatırım

Portekiz Golden Visa ile Edinilen AB Vatandaşlığı Avantajları

  • Portekiz Golden Visa
    Portekiz Golden Visa

    Ailece Portekiz’de yaşayabilme, okuyabilme, çalışabilme hakkı ve çifte vatandaşlık veren ülkeler listesinde en popüler olan Portekiz Golden Visa kartınızla herhangi bir Avrupa ülkesinde 6 ay içinde 3 aya kadar yaşayabilirsiniz.

  • Ailece Schengen Bölgesi’nde vizesiz seyahat edebilirsiniz.
  • Avrupa Vatandaşlığı nasıl alınır diye düşünenlerdenseniz Portekiz Golden Visa’ya başvurarak en güvenli ve avantajlı bir yoldan AB vatandaşlığına sahip olabilirsiniz.
  • Aile birleşimi yoluyla aile fertlerinizi de Golden Visa yani Avrupa Vatandaşlık işlemleri programına dâhil edebilirsiniz.
  • 7 gün ile yılda minimum kalış şartı ile Türkiye’deki iş ve aile düzeninizi sarsmadan Dünya Vatandaşlığı başvurusu. Diğer vatandaşlık veren ülkeler yılda minimum 6 aylık ikamet şartı istemektedirler.
  • Yaşam koşulları en uygun Avrupa ülkesinde ailece bir B planına sahip olma. Avrupa vatandaşlık programı size ve ailenize dünyanın tüm kapılarını açacaktır.
  • Bir AB ülkesinde Euro cinsinden bir yatırım yapma fırsatı
  • Beşinci yılda vatandaşlığınızı aldıktan sonra fonlarınızı satıp, paranızı Türkiye’ye veya dilediğiniz ülkeye gönderebilirsiniz.

Portekiz’in kolay vatandaşlık veren ülkeler listesinin başında yer almasının nedenleri bu şekilde özetlenebilir.

İspanya

İspanya’da Golden Visa programı 2013’te başlatıldı. İspanya Golden Visa programında İspanyol vatandaşlığına başvurulabilmesi için 10 yıl İspanya’da yaşama zorunluluğu bulunmaktadır. Bu şart, düzeni Türkiye’de kurulu olan aileler için bir dezavantaj teşkil etmektedir.
İspanya Golden Visa yatırım seçenekleri şunlardır:

  • İspanya’da minimum 500.000 Euro tutarında gayrimenkul satın alınması,
  • İspanya’ya 1.000.000 Euro’luk sermaye transferi
  • İspanya’da bir şirkete 1.000.000 Euro’luk yatırım
  • İspanya’da 2.000.000 Euro değerinde hazine bonosu alımı.

İspanya Golden Visa Programının Avantajları

  • Oturum kartı için ailece yılda en az bir kez İspanya’ya giriş yapmanız gerekli, ancak İspanya vatandaşlığı için İspanya’da 10 yıl yaşama zorunluluğu vardır.
  • Schengen Bölgesi’nde vizesiz yolculuk yapabilirsiniz.
  • İspanya’da yaşayabilme, şirket kurabilme ve eğitim alabilme imkânından faydalanabilirsiniz.
  • Programa ailenizi dâhil edebilmeniz mümkündür.

Yunanistan

Yunanistan’da Golden Visa programı Temmuz 2013’te başlatıldı. Minimum yatırım şartı 250.000 Euro olan Yunanistan Golden Visa programında başvuruda bulunanlara 5 yıllık oturum kartı verilir. 2024 yılında yatırım şartının 800.000 Euro’ya çıkartılması bekleniliyor. Yunanistan Golden Visa programında Yunan vatandaşlığına başvurulabilmesi için 7 yıl Yunanistan’da yaşama zorunluluğu bulunmaktadır. Bu şart, düzeni Türkiye’de kurulu olan aileler için bir dezavantaj teşkil etmektedir. Oturum kartlarınızın geçerli olabilmesi için gayrimenkulünüzü satmamanız gerekir, ayrıca Yunanistan’da erkeklerin askerlik şartı bulunmaktadır. Vatandaşlık torunlarınıza geçen bir haktır, bir Türk olarak torunlarınızın Yunanistan’da askerlik yapmakla mükellef olacakları gerçeğini Yunanistan Golden Visa başvurusunda bulunmadan önce dikkate almanızı öneririz.

Yunanistan Golden Visa Programının Avantajları ve Dezavantajları

  • Yunanistan vatandaşlığı için Yunanistan’da 7 yıl yaşama zorunluluğu vardır.
  • Schengen Bölgesi’nde vizesiz yolculuk yapabilirsiniz.
  • Yunanistan’da yaşayabilirsiniz yalnız Golden Visa kartınızla Yunanistan’da çalışamazsınız.
  • Programa ailenizi dâhil edebilmeniz mümkündür.
  • Veraset vergisi yüzde 40’tır.

Malta

Malta yatırımcı programı yani Golden Visa uygulaması, yatırımcıya ve aile fertlerine Malta’da yaşama veya iş kurma fırsatı sunuyor.

Malta hükümetine, ikamet süresine bağlı olarak 600.000 ila 750.000 Euro tutarında -geri almamak şartıyla- hibede bulunmak ve bazı ek yatırım koşullarını yerine getirmek koşuluyla Malta oturum kartına sahip olunabilmektedir.

Bu tutarın yanında, yatırım karşılığı oturma izni veren Malta Golden Visa’nın diğer şartları şu şekilde özetlenebilir:

Finansal olarak başvuru sahibine bağımlı her bir aile ferdi için 50.000 Euro katkı bedeli (hibe) ödenmektedir.

Malta’da beş yıl süreyle yıllık kira bedeli 16.000 Euro tutarında bir ev kiralanmalı veya minimum 700.000 Euro tutarında bir gayrimenkul satın alınmalıdır.

Malta’da bir hayır kurumuna 10.000 Euro’luk bağışta bulunulmalıdır.

Yatırımcı ve tüm aile fertleri için sağlık sigortası yapılmalıdır.

St. Kitts ve Nevis

St. Kitts ve Nevis Golden Visa programında gayrimenkul yatırımı yapmalı veya bağışta bulunmanız gerekir. Gayrimenkul yatımı için minimum tutar 400.000 USD’dir. Bağış tutarı ise 150.000 USD’dir.

Antigua ve Barbuda 

Antigua ve Barbuda Golden Visa programında gayrimenkul yatırımı yapmalı veya bağışta bulunmanız gerekir. Gayrimenkul yatımı için minimum tutar 400.000 USD’dir. Bağış tutarı ise 100.000 USD’dir. Yılda 5 gün ikamet şartı bulunmaktadır.

Dominika

Dominika Golden Visa programında gayrimenkul yatırımı yapmalı veya bağışta bulunmanız gerekir.  Gayrimenkul yatımı için minimum tutar 100.000 USD’dir. Bağış tutarı ise 100.000 USD’dir.

 

EUPorto: Biz Kimiz ve Sizin İçin Ne Yapıyoruz?

EUPorto olarak, 2017 yılından bu yana Portekiz Golden Visa alanında edindiğimiz tecrübeleri kullanarak danışmanlık hizmetlerimizin sürekliliğini sağlamakta ve hizmet kalitemizi günden güne artırmaktayız.  EUPorto sadece Portekiz Golden Visa alanında faaliyet göstermektedir.

EUPorto ile Çalışmanın Avantajları:

  • Portekiz Golden Visa başvurularında profesyonellik, deneyim ve şeffaflık
  • Golden Vize Portekiz alanında butik ve lokal bir hizmet modeli
  • Etik ve disiplinli çalışma sistemi
  • Portekiz’de yatırım kapsamında bağımsız ve özel destek sunulması
  • Portekizceye hakimiyet
  • Portekiz fon yatırımı alanında ücretsiz danışmanlık
  • 25 yılı aşkın tecrübe ve güven

200’den fazla ailenin Golden Visa başvurularını başarıyla tamamlayan EUPorto, yatırımcılarına tercih ettikleri Golden Visa yatırım fonu alternatiflerini avantajları ve dezavantajlarıyla birlikte tanıtır.

İhtiyaç ve hedeflere göre belirlenen yatırım fonlarının risk yapısını bağımsız bir duruşla aktarır. Golden Visa yatırımcıları böylece, değerlendirmeler doğrultusunda kendi seçimlerini bilinçli bir şekilde yapar.

EUPorto’nun Portekiz’de, Türkçe ve Portekizce konuşan Golden Visa uzmanları mevcuttur.

Zamanın en kıymetli hazine olduğuna inanan EUPorto Golden Visa uzmanları, Avrupa Vatandaşlığı amacıyla Portekiz’de fon yatırımı yapmak isteyen T.C. vatandaşlarına, A’dan Z’ye ihtiyaç duyulan tüm hizmetleri, tek bir çatı altında toplar ve en güvenli şekilde yönetir.

Hepimizin derinden hissettiği gibi hızla gelişen ve değişen bir dünyada, özellikle çocuklarımızın kaliteli bir eğitimle günümüz dünyasındaki yenilikleri takip edebilmeleri ve değişime uyum sağlayabilmeleri için bir ‘B’ planına sahip olmaları gerektiğinin farkındayız. Bunu yatırım yaparak başarabilmenin en hızlı ve pratik yolu Portekiz Golden Visa uygulamasıdır.

Portekiz’de yatırımla oturum kapsamında gerek Golden Visa uyumlu açık uçlu yani likit fonlar, gerekse bankalara ait en güvenilir kapalı fon seçenekleri hakkında aklınıza takılan tüm sorular için deneyimli ekibimize ulaşabilir, Instagram ve Facebook’ta euportocom hesabını takip edebilirsiniz. Portekiz Golden Visa hakkında detaylı bilgi için web sitemiz www.euporto.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.