2022 Yatırımla Vatandaşlık Programları

Tüm yatırımcılar birikimlerini değerlendirmek ve üzerinden para kazanmak ister. Dünyada birçok yatırımcı, yatırımla vatandaşlık elde etmek, yurt dışında iş kurmak, iş değiştirmek, daha kârlı bir yatırım yapmak, farklı ülkelerde yaşamak veya çocukları için daha iyi eğitim planları gibi nedenlerle daha iyi fırsatlara sahip ülkelerin vatandaşlığını almak için farklı yollar izlemektedir.

Yatırımla vatandaşlık programı, ülkelerin yatırım karşılığında yatırımcılara ve aile fertlerine ikamet veya vatandaşlık vermek amacıyla tasarlanmış bir süreçtir. Bu süreçte ülkeler, çeşitli kamu programlarına fon sağlayarak maliyetsiz yabancı sermaye çekmeyi amaçlarlar. Yabancı yatırımcılar açısından bakıldığında ise, yatırım yaptıkları ülkede yaşayabilirler ve ilerleyen dönemlerde de vatandaşlık için başvuruda bulunabilirler. Elde edilecek ikinci pasaport ile birçok fırsattan faydalanmak ve aynı zamanda yatırımdan da mali getiri sağlamak mümkündür.

Birleşmiş Milletler’in raporuna göre, 2020’de yatırım yoluyla oturum ve vatandaşlık kapsamında yapılan yatırımların büyüklüğü 3,5 milyar doları aşmıştır, bu yüzden dünya çapında popülerliği artmaya devam etmektedir. Yatırım yoluyla vatandaşlık Golden Visa (Altın Vize) programlarından en popüler olanlarında son yıllarda çift haneli büyümeler yaşandı. Yatırımla vatandaşlık programlarının 2025 yılına kadar 100 milyar USD’lik bir büyüklüğe ulaşarak yepyeni bir sektöre dönüşmesi beklenmektedir.

Golden Visa (Altın Vize)  ile İkinci Bir Pasaport Edinmenin TC Kökenli Vatandaşlara Sunduğu Faydalar Nelerdir?

  1. Daha kaliteli eğitim standartlarına erişim: Çocuklarınız, AB ülkelerinde yüksek standartlarda daha kaliteli bir eğitim alabilir. Dünyada yılda 3 milyondan fazla öğrenci, yüksek öğrenim için farklı ülkelerde eğitim almak için başvuruda bulunmaktadır.  Böyle bir rekabet ortamında çocuklarınız vize sorunuyla karşılaşmadan diledikleri ülkelerde eğitim alabileceklerdir.
  2. Daha iyi bir ticaret ortamında kotasız, ek vergisiz ticaret yapma fırsatı ve uluslararası kariyer olanakları: Daha iyi istihdam ve iş fırsatları için Avrupa’ya giden TC vatandaşı sayısı gitgide artmaktadır.
  3. Seyahatte özgürlük: Yatırım yoluyla vatandaşlık sunan ülkelerin çoğu güçlü pasaportlara sahiptir. Vatandaşlık alan yatırımcılar, yeni pasaportlarıyla yüzden fazla ülkeye vize almadan seyahat edebilirler. İkinci pasaport, onlara diledikleri zaman diledikleri ülkede olabilme özgürlüğü sunar.
  4. Vergisel avantajlar: Daha istikrarlı ticaret ortamı ve avantajlı vergi politikaları TC kökenli yatırımcıları Avrupa vatandaşlığı yolunda motive eden faktörlerdir.

Yatırım Yoluyla İkinci Pasaport Nasıl Kazanılır?

Yatırım yoluyla vatandaşlık programları ülkeden ülkeye değişiklik gösterir. Bir programa başvurmadan önce bilinmesi gereken adımların listesi aşağıdaki gibidir.

Birinci aşama:  Kısa ve uzun vadede beklentilerinizi göz önüne alarak hedefinizi belirleyin.
Her ülkenin yatırımla vatandaşlık programı farklıdır. Bu şartların sizin beklentilerinize, hedeflerinize uygun olup olmadığı araştırılmalıdır. Vatandaşlık alıncaya kadar geçecek sürenin de dikkate alınması gerekir. Bazı ülkelerin onay süreci uzun sürebilmektedir.

İkinci aşama:  Hedeflerinize uygun programları belirleyin ve karşılaştırın.
Hedeflerinize en uygun vatandaşlık veren ülkelerin listesini oluşturun. Bu listeyi oluştururken işlem sürelerini, minimum yatırım miktarını ve yerine getirmeniz gereken tüm şartları göz önünde bulundurmanız gerekir.
Bu liste size ve ailenize en uygun fırsatları sunan programı belirlemenizde yardımcı olacaktır. Yatırım yapacağınız ülkeyi belirledikten sonra sadece o ülke ile bağlantılı bir profesyonel danışmanlık firması ile ilerleyin. Böylece, beklentilerinize uygun en güncel bilgilerle en doğru seçeneklere ulaşmış olursunuz.

Üçüncü aşama:  Kurumsal bir avukatlık bürosundan hizmet alın.
Deneyimli bir avukatlık firması ile hareket etmeniz, sorunlar ile karşılaşmanız durumunda deneyimleriyle sizlere profesyonel çözüm sunmalarını sağlar.

TC Kökenli Vatandaşların Yatırımla Vatandaşlık Kapsamında En Çok Tercih Ettiği Programlar:

  1. Amerika Birleşik Devletleri: ABD, yatırımla vatandaşlık uygulamasında en çok tercih edilen ülkedir.  ABD, L1, E2, Bireysel EB-5 ve Bölgesel Merkez EB-5 dahil olmak üzere çok sayıda göçmenlik yatırım programı yürütmektedir. Amerika’da devlet onaylı bir projeye minimum  900.000 USD tutarında bir yatırım yapmak gerekmektedir.
  2. İngiltere: Yatırımcıların minimum 2 milyon Pound’u 5 yıl boyunca bir yatırım hesabında tutmaları istenir.
  3. Kanada: 617.000 USD ile ‘start-up’ tarzı bir yatırım yaparak Kanada’dan vatandaşlık alınabilir.
  4. Portekiz: Portekiz Golden Visa (Altın Vize) son birkaç yıldır Türkiye’de popülerlik kazanmıştır. Yılda sadece 7 gün Portekiz’de kalarak beşinci yılın sonunda Avrupa vatandaşlığına başvurma imkânı sağlar. Portekiz Golden Visası (Altın Vize) Avrupa’daki yatırımla vatandaşlık programları arasında TC kökenli vatandaşlarımıza en uygun olanıdır. Minimum yatırım tutarı 350.000 Euro’dur.
  5. Yeni Zelanda: Yaklaşık 6,5 milyon dolarlık bir yatırımla vatandaşlık vermektedir.
  6. Malta: Malta hükümetine yapılacak 650.000 Euro tutarında katkı bedeli ve bazı ek koşullarla 12 ay içerisinde Malta pasaportuna sahip olunabiliyor.
  7. İspanya: İspanya, minimum 500.000 Euro üzerinde gayrimenkul alarak yatırım yapan kişilere İspanya’da oturma izni vermektedir. Bu oturum kartı ile İspanya’da devamlı ikamet eden kişiler 10 yıl sonra İspanya vatandaşlığına başvurabilmektedir.
  8. Güney Kıbrıs: Güney Kıbrıs’ta minimum 2.000.000 Euro’luk bir veya birden fazla gayrimenkul alarak hızlıca vatandaşlık alınabilmektedir.

Diğer Popüler Pasaportlar

Karayipler: Sundukları avantajlar nedeniyle büyük bir popülerlik kazanmıştır. Onaylanan gayrimenkul projelerine yatırım yaparak, ikamet ve dil yeterliliği gerekmeden hızlıca vatandaşlık alınabilmektedir.

Grenada: Karayipler bölgesinde yer alır.  Grenada vatandaşlık programında dil ve ikamet ön koşulları yoktur. Devlete katkı bedeli ödemesi veya gayrimenkul alımı ile Grenada pasaportu alınmaktadır. Grenada pasaportu ile, Çin dahil 140’tan fazla ülkeye vizesiz seyahat edilebilir.

Dominika: Dominika pasaportuna sahip olmak için minimum 200.000 USD değerinde onaylı bir projeden gayrimenkul alınabilir. İşlem süresi yaklaşık 4 ila 8 aydır. Dominika pasaportu ile 140’tan fazla ülkeye vizesiz seyahat edilebilir.

Antigua ve Barbuda: Gayrimenkul yatırımı seçeneği ile yatırımcının toplamda 400.000 USD tutarında bir yatırım yapması ve yatırımını 5 yıl boyunca koruması gerekir. Antigua & Barbuda vatandaşlık işlemleri 3 ila 6 ay arasında sürer ve 165’ten fazla ülkeye vizesiz seyahat edilebilir.

Vanuatu: Yatırımcı için minimum tutar 130.000 USD’dir.  Vatandaşlık işlemleri 2 ay gibi kısa bir sürede tamamlanabilir. Vanuatu pasaportu ile 129 ülkeye vizesiz seyahat edilebilir.

Kıbrıs: Program için en az 2 milyon Euro tutarında yatırım yapmayı gerektirir. Vatandaşlık işlem süresi yaklaşık 12 ay kadardır.
Rehber niteliğindeki bu yazımızda 2021’de yatırım yoluyla elde edilebilecek yatırımla ikinci pasaport seçeneklerini irdeledik. Yatırım yoluyla vatandaşlık konusunda profesyonel bir firma ile ilerleyerek siz de geleceğinizi güvence altına alabilirsiniz.

EUPorto, TC kökenli yatırımcılara sadece Portekiz Golden Visa (Altın Vize) ve Avrupa’da yatırım planlaması alanında hizmet vermektedir. Yatırım yoluyla Avrupa vatandaşlığı konusunda uzmanlaşmıştır, Türkiye’deki ve Avrupa’daki deneyimli ekibiyle, ailenizin geleceğini güvenceye almanızda yardımcı olur. Avrupa pasaportunuz elinize geçene dek tüm süreçlerde size destek olur. Daha detaylı bilgi için bizi ziyaret edebilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.