2022 Portekiz ve Avrupa Birliği Emlak Piyasası

2022 Portekiz ve Avrupa Birliği Emlak Piyasası

Avrupa Birliği’nin istatistik ofisi Eurostat tarafından yayınlanan son verilere göre 2010-2020 tarihleri arasında Portekiz’de ev fiyatları %40 oranında arttı. Aynı dönemde kiralardaki artış ise %15’i buldu.
Hangi ülkede yaşarsak yaşayalım, günümüzde bir eve sahip olmak veya bir evi kiralamak artık daha pahalı bir hale geldi. Yaşanan Koronavirüs salgınının, Avrupa emlak piyasasındaki son 10 yılda gerçekleşen fiyat artış hızını durdurmayı başardığını söyleyebiliriz.
Portekiz emlak piyasasının performansı Avrupa ortalamasını geçmeyi başardı:
Eurostat’a göre 2010-2020 yılları arasında Portekiz’de ev fiyatları %40 artarken, aynı dönemde Avrupa’da en yüksek fiyat artışı gözlemlenen ülkeler şunlardır:

Estonya +%100,5
Lüksemburg +%85,8
Letonya +%77,3
Avusturya +%75,9

Aynı dönemde fiyat düşüşlerinin en yüksek olduğu Avrupa birliği ülkeleri ise:

Yunanistan -%31,0
İtalya -%13,2
İspanya -%5,6
Kıbrıs -%3

Aynı dönemde yani 2010-2020 yılları arasında konut fiyatlarında yaşanan bu değişimlerle birlikte Avrupa Birliği’ne üye 25 ülkede, kişi başı gelirde de artış gerçekleşmiştir. Gelirde en yüksek artışlar sırasıyla Estonya’da %135,8 Litvanya’da %105,4, İrlanda’da ise +%62,3’tür. Kişi başı gelirin düştüğü ülkeler ise %25,2 Yunanistan ve %4,8 ile Güney Kıbrıs’tır.
Diğer yandan, İsviçre merkezli uluslararası yatırım bankası UBS’nin yayınladığı dünyadaki 24 büyük şehrin konut fiyat analizlerinde Münih (Almanya), Toronto (Kanada), Hong Kong, Amsterdam (Hollanda), Frankfurt (Almanya), Vancouver (Kanada) ve Paris’in (Fransa) konut balonu riskiyle karşı karşıya olduğu belirtilmiştir. Bu rapora göre Lizbon, emlak balonu riskine sahip dünya şehirleri listesinin dışındadır.
Eurostat’ın, Ekim 2020’de yayınladığı, 2019 ve 2020’nin ikinci çeyreğinin karşılaştırıldığı Avrupa Gayrimenkul Piyasası raporuna göre ise Euro bölgesinde konut fiyatlarındaki artış ortalama %5 olarak gerçekleşmiştir.
Bu rapora göre yıllık fiyat artışının en yüksek olduğu ülkeler sırasıyla %13,3 ile Lüksemburg, %10,9 ile Polonya, %9,7 ile Slovakya ve %8,3 ile Hırvatistan oldu.  Fiyat düşüşleri yaşayan ülkeler ise %5,6 ile Macaristan ve %2,9 ile Güney Kıbrıs olmuştur.
Portekiz ise Avrupa Gayrimenkul Piyasası raporuna göre yıllık %7.8’lik artış ile gayrimenkul fiyat artışının gerçekleştiği Avrupa Birliği’nin en yüksek 5. ülkesi konumuna ulaşmıştır.
Avrupa Birliği üyesi olan Portekiz, gayrimenkul alımı yoluyla Türk vatandaşlarına kazançlı ve güvenli bir şekilde Avrupa vatandaşlığı imkânı sunmaktadır. Portekiz Golden Visa (Altın Vize)Avrupa vatandaşlığı almak isteyen vatandaşlarımız için Avrupa’da en hızlı ve kolay ilerleyen programdır.  5 yıl sonra Portekiz vatandaşı olunması durumunda, ailece Avrupa Birliği’nin tüm ülkelerinde yaşama, ücretsiz eğitim ve çalışma fırsatı elde edersiniz.

Portekiz Golden Visa (Altın Vize) kapsamında Türkiye sınırları dışında yatırım yaparak oturum veya vatandaşlık başvurusunda bulunmanın ne kadar büyük ve stresli bir karar olduğunu çok iyi biliyoruz. Türkiye ve Avrupa’da uzun bir geçmişe ve deneyime sahip profesyoneller olarak Golden Vize programını sadece Portekiz kapsamında uyguluyoruz. Siz de Portekiz Altın Vizesi’nin sunduğu avantajlı olanaklara ulaşmak için hiçbir hizmet bedeli ödemeden EUPorto danışmanlarıyla ilerleyebilirsiniz.
Yatırım yoluyla Avrupa vatandaşlığıGolden Vize (Altın Vize) konusunda daha detaylı bilgi için +90 212 302 90 40 arayabilir, in**@eu*****.com adresine email gönderebilir veya hızlı destek için WhatsApp hattımızdan + 90 532 501 99 17 bize ulaşarak merak ettiğiniz her şeyi öğrenebilir ve www.euporto.com sitemizden kolayca başvuru yapabilirsiniz.

Paylaş

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi yazın.
You need to agree with the terms to proceed

Benzer İçerikler

Neden Portekiz'e Yatırım Yapmalı?

Portekiz’e Neden Yatırım Yapmalı?

Yatırımlarınızda Neden Portekiz Golden Visa‘yı Tercih Etmelisiniz? Portekiz’in nüfusu 10,3 milyon olmasına rağmen dünya çapında Portekizce…
Detaylı Bilgi Alın.